Hemma hos Ulrika

Alla inlägg den 18 augusti 2008

Av Ulrika - 18 augusti 2008 10:13

Idag fick jag ett mail från en av de som sköter det amerikanska scrapbooking-forumet www.scrapbooks.com. Hon meddelade att hon plockat bort en av mina lay-outer från galleriet, den du ser här nedan.

Hon skrev att en av de andra medlemmarna hade suttit och tittat i galleriet tillsammans med sitt barn, och hade upprörts sååå när hon såg bilden av nakna tuttar... Det spelade tydligen ingen roll att det var plast-tuttar!

Jag var ju och tittade på Pride-paraden med Pontus 7 år, och han verkar inte ha tagit skada av att ha sett både plast-tuttar och riktiga tuttar...


Kan ni förstå att USA är det land som kallar sig "land of the free"! Hur menade de då? Är man så rädd för att ens barn ska få se en bild av tuttar (fake eller riktiga spelar ingen roll)? USA som jag gärna kallar dubbelmoralens land och där man sprutar ut den ena grova våldsfilmen efter den andra, och enligt uppgift har den högsta procentdelen seriemördare i världen? Men ett par tuttar klarar man inte av?


Eller består forumet i fråga av en bunt inskränkta hemmafruar från den kristna högern som aldrig skulle komma på tanken att amma sina barn av rädsla för att de då skulle få se deras bröst?

Inte undra på att man har en hög frekvens av tonårsgraviditeter när man inte klarar av att ha en ordentlig sexualundervisning i skolorna... Suck!


Jag skrev ett relativt syrligt svar att jag såklart tänka följa reglerna på forumet, och att jag glömde bort att det var skillnader mellan våra länder i kultur och hur man ser på "such things". Jag tar risken att bli utkastad...

Jag menar, ett land som ständigt legat i krig de senaste 200 åren (under samma period har vi i Sverige levt i total fred), och som upprörs över tuttar men som tycker att det är var mans rätt att äga ett vapen och i vissa stater till och med få bära det på sig, så känns det inte som en katastrof att bli utslängd från deras forum!


Så, för att fira att Sverige, och föralldel övriga nordiska länder, är det verkliga "land of the free" så visar jag stolt upp min lay-out på min svenska blogg!

Skriv GÄRNA en kommentar om hur du tycker att det ligger till med kulturskillnaderna mellan USa och Sverige!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards